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복날 전복 오리백숙/전복 삼계탕 한국 전통 요리 ; Korean Duck Soup with Abalones Recipe(여름 보양식, 초복 음식 만드는 법)Made by 젤리호랑이/젤리호랑이; Cook 2023. 7. 10. 00:00반응형
안녕하세요, 젤리 호랑이가 초복을 맞아 여름철 대표 보양식인 삼계탕 대신 특색 있게 오리백숙을 만들어보았어요. 전복을 넣어 국물도 더 시원하고 몸보신에도 더할 나위 없이 좋을 것 같아요.
Hello, this is Tiger jelly. To celebrate the beginning of summer, I decided to make a unique dish called Duck Samgyetang instead of the traditional chicken dish. I added abalone to the soup to make it even more refreshing and beneficial for our health.
오리 고기의 효능
01 고단백, 저지방
02 철분 공급; 빈혈 예방과 혈액순환
03 미네랄; 건강한 뼈와 치아 형성, 면역 체계 강화에 도움
04 아미노산; 운동 성과 향상과 근육 회복에도 도움
05 비타민 B; 뇌 기능을 유지하고 신경계를 지원
I N G R E D I E N T S
재 료 소 개<백숙 재료>
· 오리 1마리
· 전복(s) 4마리 이상
· 마늘 약 20개
· 한방재료(황기, 대추, 엄나무 등)
※인삼은 오리백숙에는 넣지 않는다.
<죽 재료>
2인분
· 찹쌀 1/3C
· 맵쌀 1/3C
· 야채 약간(당근, 애호박)
· 참기름 2T
<Ingredients for Duck Baeksuk>
1 whole duck
4 or more abalones
Approximately 20 cloves of garlic
Traditional Korean herbal ingredients
(such as dried yellow mushrooms, jujubes, and dried ginseng/if you don't have, you can omit them)
<Rice Porridge Ingredients>
*Serving: 2 portions
1/3 cup of glutinous rice
1/3 cup of non-glutinous rice
A small amount of vegetables (carrots, zucchini)
2 tablespoons of sesame oil
R E C I P E
만드는 법01
백숙용으로 손질 된 오리의 뱃속과 겉은 물로 세척한 후 물기를 빼놓는다.
After cleaning the inside and outside of the duck intended for baeksuk, remove any excess water by draining it.
02
활전복은 물에 담가 놓아 준비한다.
Soak the live abalones in water to prepare them.
반응형03
칫솔을 이용해 전복껍질과 살을 비벼 씻어낸다.
Gently brush the abalone shells and flesh with a toothbrush to clean them.
04
세척이 다 된 전복은 다시 깨끗한 물에 담가놓는다.
Once the abalones have been thoroughly cleaned, place them back in clean water.
05
오리 뱃속에 전복과 마늘을 넣고 이쑤시개로 배를 봉합한다.
Insert the abalones and garlic into the duck's cavity, then use a skewer or toothpick to sew the belly closed.
06
한방 속재료 (황기, 엄나무, 대추 등)를 준비한다.
※인삼은 오리백숙에는 넣지 않는다.Prepare the traditional Korean herbal ingredients such as dried yellow mushrooms (hwanggi), dried ginseng (eomnamu), and jujubes (daechu). Note that ginseng is not typically included in duck baeksuk.
*if you don't have, you can omit them
07
다시팩 주머니에 한방 속재료들을 넣고 입구를 잘 묶어준다.
(주머니는 속재료 세트를 사면 안에 같이 들어있다.)Place the traditional Korean herbal ingredients in a pouch and tightly tie the opening.
08
큰 솥에 오리와 속재료팩을 넣고 물을 재료가 충분히 잠길 정도로 부어준다.
Place the duck and the pouch containing the herbal ingredients in a large pot, and pour enough water to fully submerge the ingredients.
09
뚜껑을 닫고 센불로 끓이다가 재료가 한 번 끓으면 중불로 2시간 정도 더 끓인다.
Close the lid of the pot and bring it to a boil over high heat. Once the ingredients have come to a boil, reduce the heat to medium and simmer for about 2 hours.
완 성 !
And voila! Your dish is ready!
죽 만들기
- 찹쌀과 맵쌀을 30분 정도 물에 불린다.
- 믹서에 불린 찹쌀과 맵쌀을 간다.
- 냄비에 참기름 2T와 간 찹쌀+맵쌀을 넣고 약불에 볶아준다.
- 완성된 백숙 국물과 잘게 다진 야채들을 넣고
- 쌀알이 퍼질 때까지 계속 저어가며 약불에 끓인다.
생각하는 것보다 조리법이
간단해 누구라도 만들 수 있는
오리 전복 백숙
이상, 젤호의 레시피 공유였습니다.
:)
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